2010. augusztus 6., péntek

Shakes and Fidget gyors leírás

Ahogy a karakter fejlődik, tapasztalati pontokat kap, amivel szintet lép. Az 5 fő tulajdonság növeléséhez viszont pénzt kell befektetni (25 ezüst/tulajdonságpont). Minden karakter 1 aranyat kap kezdésként, amiből tanácsos tárgyakat vásárolni a Waffenladenből (Fegyver- és páncélárus) illetve a Zauberladenből (Trinket, necklace, ring). Ha elfogy a pénzünk, beállhatunk dolgozni a Városi őrséghez (Stadtwache); minél többet dolgozunk, annál több pénzt kapunk végül, viszont vigyázni kell, mert a munka realtime; ha beállsz 5 órát dolgozni, akkor tényleg 5 órát dolgozol! Pénzt kaphatunk még questek teljesítéséért, amiket a Tavernében vehetünk fel (Inn). A Tavernében ezenkívül beszállhatunk egy kis Itt a piros, hol a piros játékra pénzért és gombáért (a gombákról később).
Ezenkívül pénzkeresési lehetőség még az Arena, ahol más karakterekkel küzdhet meg az ember. Ha győzöl “lootolhatod” az ellenfeled pénzért. Ha te vesztesz, akkor téged lootolnak. Bármikor kihívhatnak téged, ha a városban vagy. Ha dolgozol vagy questelsz nem hívhatnak ki (már amennyire tudom). Harc után általában várni kell egy darabig, míg újra harcolhatsz, ezt az időt viszont egy gomba eladásával le lehet faragni.


A karakterfejlődés questekkel megy. A kocsmában (Taverne) ül egy NPC, aki 3 questet ad: 1 gyors quest, kis jutalomért (pénz+XP), egy közepesen lassú quest közepes összegért, illetve egy nagyon hosszú quest nagy összegért. A questekért viszont utazni kell, ami szintén realtime, a hosszú questeknek 20 perc kell általában, úgyhogy legyen kéznél a Youtube/stb. Az utazást le lehet csökkenteni mountok vásárlásával (Stalle=istálló). 4 fajta mountot lehet vásárolni különböző összegekért. Mindegyik két hétig marad melletted.


Ezenkívül minden kezdő karakter kap 15 gombát, amivel a boltokban új áruhoz lehet jutni, és kb minden fontosabb dologhoz (pofásabb mount, folyamatos arénázás stb.). Gombát viszont csak RL pénzért lehet kapni, amit banki átutalással, Paypallal, SMS-sel lehet elküldeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése