2011. június 1., szerda

Shakes & Fidget csalás, trükk, tipp de inkább leírás

Üdv mindenkinek!
Két német fiatalember, Oskar Pannier és Marvin Clifford az elkövetői ennek a képregénynek, amely hatalmas rajongótáborának köszönhetően mára már kultikussá vált. A főszereplők - Shakes és Fidget - kalandjait legtöbbször valamilyen ismert "világban" követhetjük nyomon, ahol a humor mindvégig a nyomukban jár. A böngészőben játszható flash alapú játék alapjául a World of Warcraft inspirálta képregény epizódok szolgálnak. A német nyelvű képregény sorozatnak magyar nyelvű fordítása is létezik, ennek gyűjteményét itt találjátok: WoW Comics
A játék mindvégig hű marad a képregény stílusához. A rajzok hozzák a már megszokott hangulatot, a szöveg humorral vegyített lazasága pedig földbe döngöli a hasonló játékok erőtlen próbálkozásait. Miután kiválasztottuk a nekünk leginkább tetsző karaktert, megalkottuk a kinézetét és választottunk neki kasztot ( harcos, mágus vagy felderítő ) ne feledkezzünk meg a regisztrációnk aktiválásáról sem. Először is ezért 10 ingyen gombát kapunk, másrészt ha ezt elmulasztjuk, akkor 5 napon belül törlődik a karakterünk.
A Fogadóba betérve vállalhatunk küldetéseket. A velünk szemben ülő alakkkal kell beszélnünk és mindig három feladat közül van lehetőségünk választani. Ha elvállaltunk egy küldetést, annak ideje levonódik a maximum 100-as kalandpont csíkunkból. Ez a mérő minden nap éjfélkor újból teljesen feltöltődik. Azonban napközben a csapostól is vehetünk itókát ( 1 gombáért ) aminek elfogyasztásáért cserébe 20 ponttal töltődik vissza a kalandpont csúszkánk.
 Sajnos egy nap legfeljebb tízszer ihatunk a varázslatos piából, mert ennél többet nem bír el a gyomrunk. Ha jobban szemügyre vesszük a fogadó belsejét észrevehetünk egy háttérben megbúvó alakot. Ennél a karakternél a szerencsénket tehetjük próbára. Kockáztathatunk aranyat és gombát is. Amennyiben Fortuna mellénk szegődik gazdagon távozhatunk. De legyünk óvatosak, mert koldusbotra is juthatunk!
Az Aréna a küzdelem szentélye. Itt vagy felül kerekedünk ellenfelünkön vagy elbukunk. Köztes megoldás nem létezik. A megmérettetés másik játékosokkal szemben történik és ha miénk a győzelem, megkapjuk ellenfelünk pénzmennyiségének 10%-át, valamint becsület pontokat is szerzünk, amivel előrébb lépünk a Dicsőség Csarnokának tabelláján.
A Városőrnél lehetőségünk adódik munkát vállalni. A díjazás függ az elvállalt munka hosszától és karakterünk szintjétől is. Ha megszakítjuk a munkavégzést, a fizetség elmarad.

A 
Fegyverbolt és Varázsbolt menüpontok alatt maga Shakes és Fidget árul nekünk felszerelést. Itt egyszerre 6-6 tétel közül választhatunk, az árukészlet éjfélkor cserélődik. Amennyiben nem akarjuk kivárni ezt az időt, akkor egy gomba feláldozása útján újabb 6 tétel közül választhatunk. Abban az esetben, ha magunkévá tettünk egy kiszemelt portékát, az eladó azon nyomban kitesz egy újabb árucikket a "polcra".
Az Istállóban hátas állatra tehetünk szert. Ilyen módon lerövidítjük a küldetések idejét és a hozzájuk elhasznált kalandpontokat. A különböző lények eltérő százalékban fejtik ki jótékony hatásukat.
A Gombaárusnál valós pénzért vásárolhatunk gombát. Ezt többféle módon is megtehetjük ( SMS, telefon, Paypal, stb ) A legkisebb összegű vásárlás egy 500 forintos SMS-el érhető el, ilyenkor 18 darab gombával gyarapodik a készletünk.
A Karakter menüpont alatt találjuk Hősünk tulajdonságait és ha megvan rá a kellő mennyiségű aranyfedezetünk, akkor itt növelhetjük is őket. Érdemes elolvasni a tulajdonságok leírását, mert nem mindegy, hogy melyik kasztnak milyen képességeit fejlesztjük.
A Levél menüpont funkciója egyértelmű mindenki számára. Itt lehetőségünk adódik a játékon belüli társalgásra, Céh meghívók megtekintésére/elfogadására, az arénában lezajlott harcok szemrevételezésére.

Amennyiben a Céhre kattintunk és jelen pillanatban még nem vagyunk Céhtagok, akkor alapíthatunk egyet mindössze 10 aranyért. Abban az esetben, ha már valamelyik Céh tagjainak a sorában állunk, akkor itt láthatjuk a chat ablakot, a fontosabb információkat, fejlesztések állapotát és a Céhtagok listáját. A fejlesztéseknek köszönhetően a tagok több aranyat és tapasztalati pontot szerezhetnek a kalandok során. Lehetőség van nagyobb, céh-céh elleni csatározások lebonyolítására is. Támadás során a céh tagoknak a kard ikonra kattintással el kell fogadniuk a részvételt, különben kimaradnak az összecsapásból. Győzelem esetén minden résztvevő tapasztalati pontokat kap, valamint a céh becsület pontjai is növekednek. Amikor éppen nem mi rontunk rá az ellenre, hanem "galád" módon ennek pont az ellenkezője történik, nos akkor a védekezésből automatikusan minden céh tagunk kiveszi a részét.  Persze nem minden fenékig tejfel, mert ha ilyenkor nem kattintunk a pajzs ikonra, akkor csak fele élettel leszünk csatasorba állítva.
A Dicsőség Csarnokában a játékosok és a Céhek ranglistáját találjuk. Ha itt rákattintunk egy névre vagy egy Céhre, akkor megtekinthetjük a kívánt tartalmat.

A Kazamatákba elsőként csak a tízes szint elérése után léphetünk be. Itt találkozunk a játék főszörnyeivel, amelyek legyőzése sokkal nagyobb kihívást jelent, mint bármelyik küldetés teljesítése. Megéri próbálkozni velük, mert sokkal több aranyat és tapasztalati pontot adnak, mint a kalandok és 25% esélyünk van arra, hogy egy különleges felszerelést dobnak, ha sikeresen felülkerekedünk rajtuk. Minden kazamatában 10 ellenfélen kell átverekednünk magunkat ahhoz, hogy kipipálhassuk az adott kazamatát. Természetesen mindig az utolsó fő gonosz lesz az, aki a leginkább gátat szabhat törekvéseinknek, de kellő kitartással és egy nagy adag szerencsével az ő trófeája is begyűjthető. A jutalmunk pedig 100%, hogy egy epic tárgy lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése